Skidsporter

När vintern kommer är det många sporter som måste flyttas inomhus eller helt enkelt plockas bort från schemat. Men som tur är har vi andra sporter som kan ta deras plats, och just skidsporter är ju något som ligger oss nordbor varmt om hjärtat.

631075-riding-on-skis (1)

Längdskidor

Längdskidåkning är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen under vintern, många gånger kan det kännas som en helt annan värld när man åker skidor genom en sträcka som även har vandrat under sommartid. Längdskidor är perfekta för de som gillar att motionera utomhus sommar- och vårtid och letar sätt att motionera utomhus även på vintern. Se bara till att du har valla som passar underlaget.

Utförsåkning

Har man lite erfarenhet av skidor redan och vill testa något annat än längdskidor kan man testa på utförsåkning med skidor eller snowboard. Här får man minst lika mycket  beundran av naturen, åtminstone fram till att man beger sig ut för backen för att sedan svischa fram och tillbaka med en härlig dos av adrenalin som pumpar genom systemet. Vill man hitta åt både fantastisk natur och härligt utmanande backar så  ska man ta sig ut till fjällen, och bästa sättet att göra det är med en skidsemester. På sidan visitfjällen.se kan du få tips om skidorter i Sveriges olika fjäll.

Backhopp

Backhoppning är något mer specialiserat än längdskidor och utförsåkning, och här gäller det att bli utbildad i tekniken så man inte skadar sig, något som säkert alla förstått när man sett backhopp på TV. Det är inga små hopp eller korta längder man talar om. I december 2013 började man   lära ut backhoppning till lågstadieelever i Sollentuna. Med lite tur kanske fler skolor hoppar på detta initiativ i framtiden.