Motion med cykel

Något som ger mycket bra motion är cykel och det finns stora fördelar att använda sig av cykel. Många gånger så är det som barn man cyklar, många minns nog sina första staplande försök med någon förälder bakom som släppte cykeln och man insåg att man kunde cykla.

Allt eftersom åren gått så kanske den cykel man en gång skaffade bara stått som samlat damm och rostat sönder. Det kanske är dags att skaffa sig något nytt och modernt. Det finns som sagt många fördelar med att skaffa sig cykel, det kan vara ett väldigt bra träningsredskap och ge bra med motion. Det kan också vara ett miljövänligt sätt att ta sig till och från arbetet med kombinationen att man får motion.

Man kan som familj ge sig ut på upptäcktsfärder i sitt närområde oavsett hur gamla barnen är. En barnsits bakpå en cykel fungerar ypperligt när de inte kan cykla själv. När barnet vuxit upp och man som förälder själv lärt barnen hur det fungerar med cykeln kan ge sig ut tillsammans och cykla en vacker sommardag. Många städer börjar också att skapa fina cykelleder som gör det enklare för cyklister ett ge sig ut för att cykla.

Du kanske redan har börjat att cykla som träningsform och börjar känna dig sugen på att ställa upp i något motionscykellopp. Vätternrundan är ett populärt lopp som många deltar i, kanske det blir din tur nästa år. Gör detta till ditt mål att du ska genomföra denna tävling nästkommande år och försök få med någon bra träningskompis så ni peppar varandra till att genomföra loppet.