Ladda för vinterns skidåkning

Hösten är här och vi försöker så gott vi kan anpassa oss till den temperatur som börjar som smått sjunka nedåt. Det blir allt kallare och lövens rödgula blad dinglar snart i backen. Det kan vara dags att börja ladda för vinterns skidåkning och se över sin utrustning.

När väl första snön faller så vill vi vara väl förberedda på att ge oss ut i spåren. Gå i genom dina skidor och ge dom den omsorg som dom kan behöva efter ett år i dvala. Även skidkläder, underställ behöver kollas upp så att de är ok, om inte gör din beställning redan idag på de produkter som du kan tänkas behövas under vintersäsongens skidåkning.

Självklart så har du konditionstränat hela våren, sommaren och hösten för att vara redo för skidåkningen i vinter. Kanske du ska genomföra något stort lopp i vinter och längtar till snön kommer så du får de mil du behöver på skidor inför detta lopp. Kanske är du den som enbart åker skidor för det höga nöjets skull och njuter av sköna vinterdagar i skidspåret.

Att vara väl förberedd inför en skidsäsong är viktigt, att bara ge sig ut i skidspåret otränad kan ge oanade konsekvenser. Det gäller att man har någon form av grundfysik för detta. Om det är dina första stapplande stavtag denna säsong så se till att ta det lugnt i början, genom träning så kommer du att förbättra din åkning och orka mer.

Under sommarperioden så gäller det att underhålla och kanske även förbättra den kondition som man så väl behöver inför och under skidsäsongen. Rullskidor är kanske något som du kanske vågar dig att prova. Det finns ställen där du kan hyra och prova detta innan du bestämmer dig för att köpa ett par rullskidor. Om du känner att detta är perfekt så köp ett par och ge dig ut efter vägarna, men ta det försiktigt till en början tills du kan tekniken.