Golfsäsongen är här

golfer

När vintern så sakteliga börjar lätta på sitt grepp över landet är det dags att börja ladda inför en ny golfsäsong. Kläder ska köpas, klubbor ska provas och golfbanor ska tina. Nu kör vi!

Grunden för att utvecklas som golfspelare är att inte fuska i sin träning. Att till exempel gymma och liknande är också väldigt viktigt för att undvika skador. Det är visserligen viktigt att nöta teknik och slag också men fysträningen tenderar att glömmas bort. De många timmar du spenderat i en golfsimulator i vinter är inte så mycket värda om du skadar dig på årets första runda.

Förutom att vara noggrann i din träning kan det vara dags att se över din utrustning. Dels kanske dina klubbor har några år på nacken eller att din golfbag har sett bättre dagar. Och visst känns det som att man spelar bättre när man köpt nya golfkläder?

Om du vill utveckla ditt spel finns det flera sätt att göra detta på. Alla sätt är bra utom de dåliga. Förutom en gedigen grundträning som vi pratade om tidigare kan det vara bra att få hjälp av ett proffs. Kanske är det något i din teknik du bör finslipa? Små förändringar i till exempel din sving kan ge stora resultat.

Det finns mycket information på nätet om man letar så ett hett tips är att spendera tid på det. Det finns bra tutorials på youtube eller artiklar där proffsen delar med sig av sina tips. Vem vet, kanske är du nästa stora golfstjärna?